Ukrayna tarim urunleri

Ukrayna kaliteli topraklari, tarima uygun klimat etkisi ve duz arazileri ile Dunyada en onemli tarim ulkelerinden biridir.
Ozellikle modern tarima gecilmesi ile birlikte Ukrayna export ettigi tahil urunleri yaninda, cilek fidesi vs. Cok cesitli meyve sebzeler ayrica yuksek miktarda yem urunleti ihracati yapmaktadir. Ornegin seker pancarindan yapilan melas, bugday kepegi, aycicegi kepegi vs. bir cok yemlik urunler tuksek miktarda export edilmekte olup ulke ekonomisine oldukca destek olmaktafir. Ukrayna topraklarinin %70 civarini buyuk agro isletmektedir, Nibulon, Mriya, Astarta bunlara birer ornektir. %30 luk diger oran ise kucuk ciftciler tarafindan islenmekte olup bu oran her gecen yil artmaktadir. Ukrayna'da Turkiye, Amerika, Macaristan, Iran ve benzeri bircok ulkeden agrofirmalar kurulmus olup Ukraynada
Profosyonel tarimda ornek rol oynamaktadirlar. 2013 yili itibari ile Nikolaevski, Hersonski, Vinnitsa, Cherkassi vs bircok bolgede ve sehirde turk firmalar agro sektorunde calismalar yapmaktalar..
Ayrica 2012 yilinda yapilan bir yenileme ile Ukrayna kendi topraklarini baska ulkelere satma karari almistir, her ne kadar bu karara halk isyan etse de larar degismemis ve her yil tonlarca siyah kaliteli Ukrayna topragi basta Almanya olmak uzere satin alinmaktadir.
Ukrayna Avrupanin bugday ambari olup her yil tonlarca Bugday ihracati yapilmaktadir. Ukrayna da tarim fuarlari her yil ulkenin cesitli sehirlerindr yapilir. Kiev'de ise uluslararasi fuarlar yapilir.
Tarim fuarlarina katilabilmek icin 9-12 ay oncesinden rezervasyon yapilmasi gerekmektedir.

Комментариев нет: