Ukrayna'nın Odessa Şehrini tanıyalım

Ukrayna’nın en büyük ve en önemli 3 şehri arasında yer alan Odessa, Karadeniz’in en önemli liman şehirlerinden biridir. Osmanlı yönetiminde uzunca yıllar kalan şehirde birçok Osmanlı eseri görmek günümüzde de mümkündür,  18.yüzyılın son çeyreüinde bülgeye Çarlık Rusya'nın egemen olması ile Batıyla Rusya'nın bağlantısı olmuş ticaret merkezi haline gelmiştir bunun neticesinde de Odessa şehri; edebiyat, ticaret, kültür ve sanat alanlarında hızlı bir yol kat edip şehir olarak önemli kazanç sağlamıştır.

Odessa'nın iklimi yazları sıcak ve yumuşak kışları kurudur ve yılın büyük bölümünü güneşli geçirir. Kış aylarında sıcaklık eksi değerlere inse de genel olarak 0 civarındadır ve kar yağışı diğer illere göre daha nadirdir. 
Odessa kozmopolilan bir şehirdir 1.5 milyondan fazla nüfüsu ile şehirde şok değişik kültürden insanın bir arada görüldüğü ender şehirlerden biridir...
 Karadenizin en güzel kıyılarının bulunduğu şehirde turizm önemli rol oynar bir çok otel ve turist kampları Odessa deniz kıyısı boyunca uzanır. şehirde Ukrayna grivnası yanınızda bulunmaz ise alışveriş yaparken döviz kabul ettirmek pek mümkün değildir.
 Şehirde turistler ve yerli halkın eğlenmesi için birçok gece klubu restoran ve kafeler bulunmaktadır. Odessa'nın en önemli caddesi Deribasovska caddesidir. Bu cadde ve caddeyi kesen caddeler Odessa'nın en meşhur kafeleri ve restorantları ile vede ünlü markaların botanik bahçelerin dizaynı ile gelen turistleri gerçekten kendisine hayran bırakır. Odessa'ya bir gelen ımkanı olduğu sürece mutlaka tekrar gelmektedir.


Odessa eğitim alanında'da Dünya'dan ve Türkiye'den pek çok öğrencinin tercih ettiği universteleri ile de ilgi odağı olmakta, yine ilaveten Odessa'da gece hayatının renkli olması gelen turistleri memnun eder nitelikte.
Odessa da konaklamak için de Odessa ukrayna'da apart daireler, apart villalar oteller ve yazlıklar vardır. Odessa gece klubleri içinde İbiza klubu en öeşhur mekanlar arasındadır.
Özellikle denizi ve kumsalı sevenlerin Arkadıa'daki muhteşem daireleri Odessa'da konforlu konaklama imkanı sunar. Arkadia her ne kadar şehir merkezine uzakta olsa yaz mevsiminde Odessa'da en çok populer ve pahalı dairelerin bulunduğu elit tabakanın konakladığı bir bölgedir. sahil sezonunun bitmesi ile Arkadia bölgesindeki daireler daha ekonoöik bir hal almaya başlar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий